slide-algemeen

Terrafit voor groeiplaatsverbetering, bodemverbetering en beluchting bij (stads)-bomen.

Hoe werkt het

Wolterinck B.V. zal ten allertijden een vrijblijvende inspectie laten uitvoeren op locatie door onze eigen ETW-ers. Middels een uitgebreide analyse van de conditie van de bomen of bodem problematiek, zal er een adviesplan worden opgezet. Of er wordt een onafhankelijke expert ingezet om tot de beste aanpak te komen.

In het adviesplan zal een verbetertraject worden voorgesteld om de condities voor de boom (en de bodem) te verbeteren, zodat er weer een gezonde basis is voor de boom om te groeien. Met de Terrafit methode kunnen wij diverse producten inzetten. Hierbij kunt u denken aan mycorrhizaschimmels, bodembacteriën, humusgranulaten (zuren), algen, organische nutriënten en overige substraten. Wij gebruiken uitsluitend 100% natuurlijke stoffen, dit voor een natuurlijke duurzame werking. Wij kunnen deze stoffen door middel van de Vogt Geo Injector Trolly direct in de wortelzone inbrengen via een speciale luchttechniek.

Voor het inbrengen van actieve mycorrhizaschimmels en bodembacteriën gebruiken we zelfs de meest nieuwe inzichten op het gebied van bodem en groeiplaatsverbetering. Wij gebruiken uitsluitend inheemse en actieve boom specifieke mycorrhizaschimmels. Deze zijn zelfs aangebracht op speciaal granulaat door middel van een coating! Wolterinck B.V. kan u een  duurzaam op maat gemaakt plan van aanpak aanbieden inclusief monitoring. Immers een gezonde boom heeft een positief gevolg: namelijk meer CO2 opname en een betere zuurstof productie!