Bodemgesteldheid

De gesteldheid van de bodem wordt bepaald door chemische, fysische en biologische eigenschappen. Wanneer een van de 3 eigenschappen beperkt is, is de bodemconditie verstoord. Dit heeft invloed op de gezondheid van de boom.

Bodemstructuur

Met de unieke Terrafit methode wordt er ondergronds ruimte gecreëerd in de bodem waardoor er meer vocht en zuurstof voor de boom beschikbaar komt en de wortels meer ruimte hebben om te groeien. Tegelijkertijd worden er voedingsnutriënten, bacteriën en schimmels toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren. Door de verbetering van de groeiplaats krijg je een vitaler en gezonder bomenbestand. De kwaliteit van de groene leefomgeving neemt aanzienlijk toe!

Zonder schade

Het grote voordeel van Terrafit methode is dat de unit zeer klein, licht en compact is en de bodem, het bodemoppervlak en de eventuele aanwezige bestrating er dus niet onder lijdt. Het is een duurzame milieuvriendelijke oplossing obv natuurlijke substraten. Tevens kan de eventueel aanwezige bestrating of verharding blijven liggen en hoeft bestaande grond niet te worden afgevoerd.