Beeldbepalend

Monumentale bomen zijn vaak beeldbepalend en waardevol voor de omgeving. In veel gevallen gaat het om bomen met een hoge leeftijd gecombineerd met een bijzondere indrukwekkende schoonheid of zeldzaamheidswaarde welke het waard is om bekeken te worden. Tevens kan de boom bijzondere planten en/of dieren herbergen.

Behouden

Bomen doen er vaak meerdere generaties over voordat ze volgroeid zijn en enorme afmetingen hebben bereikt. Door een duurzame behandeling en goede bescherming kunnen ze blijven bestaan. Met de Terrafit methode kunnen we de oudste, mooiste, dikste of meest bijzondere bomen bijstaan en de kans geven om nog lang behouden te blijven. Deze bomen zijn van kostbare waarde.

Duurzame bescherming

Met de Terra-fit methode kunnen we afdoende beschermende maatregelen treffen om deze monumenten te beschermen. De bodemkwaliteit is van essentieel belang voor de conditie van deze bijzondere bomen. Door het toedienen van actieve bodembacteriën en -Mycorrhiza- schimmels transformeren wij de aanwezige bodem tot een voedingsrijke bodem voor deze bomen.