Vitalere groeiplaats

De bodemkwaliteit is van wezenlijk belang voor de conditie van bomen. Met name in een stedelijke omgeving is de gesteldheid van de bodem voor bomen verre van ideaal. Succesvol beheer van bomen en boomverzorging begint in de bodem.  Voor een gezonde boom is goede opname van nutriënten essentieel.

Succesvolle behandeling

Een succesvolle groeiplaatsverbetering begint met het analyseren van de bodemgesteldheid. Op basis van deze analyse wordt een plan van aanpak gemaakt. In dit plan van aanpak vind men de gegevens over de bodemgesteldheid, de voedingswaarde van de groeiplaats van de boom het bemestingsplan.

Duurzaam behoud

Een slechte conditie van de boom wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan opname van beschikbare voedingsstoffen. Door de Terrafit methode transformeren actieve bodembacteriën en -Mycorrhiza-schimmels de aanwezige grond tot een voedingsrijke bodem voor de boom. De conditie van de boom zal zich aanzienlijk verbeteren waardoor deze een verrijking zal vormen voor zijn omgeving door: het verrijken van de groene leefomgeving, het brengen van schaduw en opname van CO2